Sommerfeldt strømaftagere

Strømaftagere fra Sommerfeldt

Märklin og Trix "Hobbylokomotiver" er gode lokomotiver til prisen, men du kan give dem et ekstra pift med strømaftagere fra Sommerfeldt. Dette er især vigtigt, hvis du ønsker at benytte ægte køreledning.

De fabriksmonterede strømaftagere er ikke specielt gode og de er ofte meget skæve. Det har den konsekvens at de rammer udliggeren på masten, hvilket kan flå både strømaftager og mast i stykker.

Hvis du ikke benytter køreledning, så er der også andre kosmetiske gevinster at hente ved en opgradering.

Strømaftager der er skæv

Strømaftagerne er skæve, så de rammer udliggeren på masten.

Sommerfeldt til undsætning

Strømaftagerne fra Sommerfeldt passer præcis på Märklin og Trix hobbylokomotiver og kan derfor udskiftes nemt og enkelt. Du skruer blot den gamle strømaftager af og skruer den ny på. Forskellen i kvalitet er tydelig, også selvom de to strømaftagere ved første øjekast ligner hinanden.

Du skal vælge den strømaftager der passer til dit lokomotiv. Det drejer sig ofte om hvorvidt armen er grå eller rød. I denne artikel udskifter jeg strømaftageren på en BR 193 (Siemens Vectron, Railpool). Den har en rød arm, så strømaftageren er nummer 877.

Hvis du er i tvivl, så skriv og spørg Sommerfeldt. De er meget hjælpsomme og taler både tysk og engelsk.

https://www.sommerfeldt.de/

Sammenligning mellem Märklin og Sommerfeldt strømaftager

Strømaftagerne ligner hinanden på en prik.

Sommerfeldt strømaftager der er vandret

Forskellen er dog tydelig. Strømaftageren er nu helt vandret, modsat strømaftageren på billedet ovenfor.

Märklin strømaftagere peger opad

En anden ulempe ved de fabriksmonterede strømaftagere er deres tendens til at pege opad. Det ser ikke pænt ud, og det får strømaftageren til at se høj ud.

Sommerfeldt strømaftagere er korrekt vandrette

Efter opgraderingen er strømaftageren nu fuldstændig vandret med taget på lokomotivet.

Sammenligning mellem Märklin og Sommerfeldt strømaftager

Strømaftageren til venstre er standard, strømaftageren til højre er en Sommerfeldt.

Det færdige resultat af en opgradering

Efter opgraderingen sidder strømaftagerne nu helt vandrette og det ser godt ud!

Hvilken strømaftager skal jeg vælge?

Der er umiddelbart to slags strømaftagere der passer til Märklin og Trix hobbylokomotiver, men også andre typer lokomotiver der benytter strømaftagere af typen Einholm.

  • Sommerfeldt 877 passer til Siemens Vectron (BR 193), BR 170, Serie 18, BR 189, Taurus (ES64), Re474. Strømaftageren erstatter Märklin reservedelsnummer E116071.

  • Sommerfeldt 670 passer til BR 185.1, BR 146.1, Re482, Serie 4000, BR 185.2, BR 185.5, BR 185.6, BR 146.2, BR 146.5, Re14, EI19, Reihe 241, BR 186, Re486, Reihe 483, BR 101, Taurus / Rehe 1216, BR 187.1, BR 152, ICE 3 Mittelwagen, BR 406.2, BR 406.7. Strømaftageren erstatter Märklin reservedelsnummer E610677.